על מנת להכין מנת גורמה בשרית משובחת, יש להקפיד על מרקם אחיד ומדויק של הבשר, ואם אינך מעוניין לקצץ ארוכות תחת זכוכית מגדלת, ובכל זאת להגיע לדיוק מירבי, תידרש למטחנת בשר איכותית, בין אם מדובר בביתך הפרטי, או במסעדה איכותית.

כך תבחרו מטחנת בשר תעשייתית, שלא תטחן את כספכם...

צילום מוצר: מטחנת בשר ABM איטליה דגם TC22לטובת הקרניבור המתלבט, לפניכם המדריך לקניית מטחנת הבשר התעשייתית הטובה ביותר עבורכם.

גם אם כרגע אתם מבולבלים, לאחר הקריאה יהיה ברשותכם הידע הנחוץ לבצע קנייה נבונה ומוצלחת.

מבנה מטחנת הבשר 🥩

המטחנות הראשונות היו עלי ומכתש, ומטחנות המופעלות בעזרת אבן שכב, אבן רכב, וסוס או חמור, אחר כך הגיעו טחנות הקמח המופעלות על ידי רוח או מים, והיום קיימים סוגים רבים ושונים של מטחנות, לחומרים ושימושים שונים.

המבנה הבסיסי של מטחנת הבשר הוא משפך אליו דוחסים את הבשר, בית קיבול, בו נדחף הבשר באמצעות בורג זחל סיבובי, המניע אותו אל סכין החיתוך.

הבשר עובר כמה שלבי חיתוך, באמצעות סכינים ולוחיות טחינה, וגודל החלקיקים הסופי תלוי בחורים שעל הסכין האחרונה, שהיא גם פתח היציאה של הבשר.

מאפיינים טכניים

מאפייני מנוע – עצמת המנוע והספקו משפיעים על כושר העבודה של המטחנה, התאימו את המנוע לכמות הבשר שאתם מתכוונים לטחון.

החלק הטוחן וסוגי טחינה – הלהבים ולוחיות הטחינה משפיעים על מרקמו הסופי של הבשר, מטחנות המאפשרות שילובים שונים של סכינים ודסקיות יאפשרו דרגות טחינה שונות. וודאו שלמטחנה שאתם רוכשים יש את כל האביזרים להפיק את סוגי הטחינה שתצטרכו.

חומרי גלם של הלהבים והדסקיות – רצוי שהלהבים והדסקיות יהיו עשויים מסגסוגת פלדה, שהצילינדר, ובורג הזחל יהיו עשויים ברזל יצוק, ושהחלקים החיצוניים יהיו עשויים נירוסטה.

זקוקים לסיוע בבחירה של מטחנת בשר מקצועית?
חייגו לשיחה עם מומחה 072-3929719 או פנו במייל info@sharf.co.il

מותגים מובילים

Hobart

לוגו חברת hobart
קונצרן הוברט האמריקאי פועל למעלה מ- 100 שנה, ומייצר מכונות מזון באיכות, אמינות, ומקצועיות בלתי מתפשרות.

מטחנות הבשר של הוברט עשויות מנירוסטה, כלי הקיבול, הצילינדר, ובורג הזחל עשויים ברזל יצוק, והלהבים ודסקיות החיתוך עשויים סגסוגת פלדה.

Kolbe

לוגו חברת KOBLE

 

חברת Kolbe היא מותג גרמני מוביל, המייצר מכונות למטבחים מוסדיים, למפעלים קטנים עד גדולים, למסעדות ולסופרמרקטים.

למטחנות הבשר של החברה מוניטין של אמינות ואיכות ברמה הגבוהה ביותר, והן מיוצרות מחומרי הגלם הטובים ביותר.

 

AMB

לוגו ABM Company SRL

 

החברה האיטלקית AMB, הפועלת משנת 1977, מייצרת מוצרים איכותיים בתחום האלקטרוניקה וההנדסה. מטחנות הבשר של החברה עומדות בחזית הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום.

 

המדריך ממשיך בהמשך (לאחר המוצרים המומלצים)

קטלוגים שיכולים לעניין אותך

מטחנות בשר

מטחנות בשר פופולריות

מטחנת בשר Hobart ארה"ב דגם 4822

מטחנת בשר ראש 22 בגימור נירוסטה, דגם 4822 תוצרת HOBART ארה"ב.

צילום מוצר: מטחנת בשר Hobart ארה"ב דגם 4822

מטחנות אוטומטיות AMB איטליה

AMB , המותג האיטלקי הנמכר בארץ מציג את החוזק והאמינות בגרסה אוטומטית.

KOLBE – מערכי טחינה למפעלים

KOLBE – GERMANY המטחנות התעשייתיות של KOLBE, הבחירה המושלמת לכל מפעלי הבשר, הנקניקים והדגים.

תנאים המשפיעים על הבחירה


יש לבחור מטחנה שתתאים לכמויות הבשר שאתם מתכוונים לטחון, ולהספקים והקצב שתצטרכו לעמוד בהם.

בנוסף יש להתאים את המטחנה לסוג המזון הנטחן, ולמרקם הסופי המבוקש.

שיקולים נוספים

  • אחריות – יש לוודא שאתם מקבלים אחריות לתקופה ארוכה על מטחנת הבשר, וכן שהשירות אמין, אדיב, מהיר, ומקצועי.
    אם המטחנה דרושה לעסק, אתם רוצים להיות בטוחים שבמקרה של תקלה תקבלו מענה מהיר.
  • עמידות ואמינות – חשוב לרכוש מוצר עמיד מבית טוב, כשאתה רוכש מוצר של חברה ידועה בעלת מוניטין של אמינות ומקצועיות, אתה יכול להיות שקט בקשר לאיכות המוצר שרכשת.
  • בטיחות – חשוב לוודא שהמטחנה בטיחותית, כדי למנוע תאונות ותקלות.
  • נוחות ופשטות – ככל שהשימוש פשוט ונוח יותר, המטחנה יעילה יותר, עיצוב מוצר מוצלח הוא עיצוב המאפשר שימוש אינטואיטיבי נוח וקל.
  • אביזרים נלווים –  לפני הרכישה, וודאו כי המטחנה מצוידת בכל האביזרים הנלווים הדרושים, להפעלה ולתחזוקה נאותות.
  • קלות תחזוקה – מטחנה שדורשת תחזוקה מסובכת, תיצור עומס גדול מדי על המשתמש, אם אתם מתלבטים בין כמה דגמים, לכו על הדגם שתחזוקתו קלה ופשוטה.
  • מטחנה רגילה, או מולטי – האם אתם זקוקים למטחנה לצורך ייצור מוצר מזון ספציפי? או לשימושים רבים?
  • רברס לטיפול בתקיעות – חשוב מאוד, וודאו שקיימת  אופציה להפוך את תנועת המטחנה, על מנת לשחרר תקיעות, ולמנוע תקלות וקלקולים.
  • מידות – מטחנות מגיעות במידות שונות, מדדו מראש את המידות המתאימות לכם, ובחרו מטחנה שמתאימה למידות אלו.

🧼 טיפים לניקיון ותחזוקה, שישמרו על המטחנה במצב מצוין שנים ארוכות

לפינוי חתיכות בשר מן המטחנה, ניתן לטחון בה תפוח אדמה, זה ישאיר את חלקי המטחנה נקיים מחתיכות בשר.

אין לשטוף את חלקי המטחנה במדיח, אלא לפרק את החלקים הנשלפים, ולשוטפם במים חמים וסבון, ולייבש מיד, לשמירה מירבית על חדות הלהבים.

על מנת להגיע לפינות וחריצים קטנים, השתמשו במברשת לניקוי, או לחלקים קטנים ועדינים במיוחד, במברשת שיניים. וכמובן, הקפידו להשתמש במטחנה על פי ההוראות, זה יאריך את ימיה.